Ndërtimi i 5 xhamive që zbulon evazionin fiskal

Foto ilustrim

Një xhami tashmë ka përfunduar në Kralan të Gjakovës. Xhamia në Vitomiricë dhe ajo në Staradran të Istogut janë në përfundim e sipër, pavarësisht se banorët i kundërshtuan këto objekte të kultit.
Në Lumbardh po hapen themelet e xhamisë së re. Banorëve ajo nuk po u bën aq përshtypje. Këto, por edhe xhamia në Stankovc tek Drenasi, janë ndërtuar nga donatorët arabë të ndërmjetësuar prej Institutit të Mendimit dhe Qytetërimit Islam.

Ndërtimi i tyre ka hapur dyshime për evazion fiskal.

Katër xhami janë në ndërtim dhe një sapo ka përfunduar në Kosovë me paratë që për ndërtimin e këtyre objekteve të kultit ka ndërmjetësuar Ramiz Zekaj, nga Peja.

Zekaj, që është i njohur i kryetarit të Pejës, Gazmend Muhaxheri, është drejtor i Institutit të Mendimit dhe Qytetërimit Islam, me seli në Tiranë.

Zekaj duke siguruar donacione nga vendet arabe ka ndërmjetësuar në ndërtimin e xhamisë në Vitomiricë të Pejës, xhami e cila ishte kundërshtuar nga banorët, por edhe nga Drejtoria e Urbanizmit të Pejës, shkruan sot gazeta “Zëri”.

Pos këtij objekti të kultit, edhe xhamia në Staradran të Istogut është në përfundim e sipër të punimeve falë iniciativës dhe donacioneve arabe që ka sjellë në Kosovë Sadik Zekaj.

Në xhaminë e Staradranit ka pasur disa probleme. Përfaqësuesit e BIK-ut në Istog thonë se disa banorë kishin tendencë të uzurpimit të disa pronave në atë hapësirë, andaj edhe kundërshtonin ndërtimin e xhamisë.

Ekipi i “Zërit” ka qenë në fshat, por banorët nuk kanë preferuar të flasin lidhur me xhaminë.

Lini Një Koment

Lini Një Koment

Shiko t'gjithë komentet

Email Adresa juaj nuk do të publikohet. Gjithëashtu te dhenat tjera nuk do të shpërndahen me persona të tret. Fushat e obliguara janë të Shenjosura *