Analisti serb: Trumpit as që i bëhet vonë për Kosovën

Analisti politik nga Serbia, Obrad Kesiq thotë se presidentit amerikan Donald Trump as që i bëhet vonë për Kosovën.

Kështu thotë ai, ‘Kosova nuk është as në top 10’tëshen e temave më të rëndësishme për presidentin amerikan Donald Trump”.

Ai ka thënë se ky mosinteresim i Trump, së fundmi lidhet edhe me krizën politike në SHBA-a, përkatësisisht luftën mes demokratëve dhe republikanëve në Kongres.

Ai ka komentuar edhe një peticion që kanë nisur serbët në Amerikë, ku i bëjnë thirrje presidentit amerikan që ‘të ndalen persekutimet e serbëve në Kosovë’.

“Në një farë forme, kemi një realitet të krijuar së fundmi, ishin bisedimat të cilat tregonin se edhe mund të jemi afër një marrëveshje, përfshirë edhe atë që është përmendur si demarkacion mes dy vendeve. Ndërkohë, Prishtina bëri disa hapa ndaj të cilëve shihet se Amerika ka distancuar veten”, ka thënë Kesiq.

Lini Një Koment