Arsim Zekolli: Nuk ka përçarje, BESA po pastrohet

Nuk duhet egzagjeruar atmosferen reth ferkimeve te Besa. Ferkimet ne kete Levizje dallojne nga ferkimet ne BDI, Aleanca, LSDM vetem fal mungeses te experiences politike te lidershipit dhe shkathesise te mediave te BDI, Aleanca, LSDM qe me shum zhurme te mbitheksojne perqarjet te Besa dhe heshtin dhe kamuflojne perqarjet perbrenda subjekteve te veta. Kjo si e para.

Nen dy, tensioni ne kete Levizje tejkalon suazat e frakcionerizmit te vetgjeneruar, pasi qe ndarja ne Bese ka implikacione te thella mbi mireqenien e kesaj Qeverie e cila do mvaret nga perkrahja numerike nga dy instalacionet e LSDM te ne Besa, te dirigjuara nga Radmila Sekerinska. Instalacioni I pare eshte ai I nderlidhjes permes Teuta Arifit ne Tetove, ndersa ne Shkup eshte vija e ithtareve te vahabizmit te cilet Radmilen e adhurojne deri ne idolatry..

Perkunder atmospheres se pakandshme, filtrimi ne vijim perbrenda Beses eshte i mireseardhur dhe mekohshem. Ajo qe eshte shum me dramatike dhe me interesante eshte iritimi i LSDM dhe Bejlit, I cili si kalon koha kupton se plani cinik per ndertim te “konceptit qytetar” po shendrohet gradualisht ne orgji Evangelisto-Vahabiste te drejtuar kunder Shqiptareve etnik, Maqedonasve etnik dhe orientimit pro-Europian. Perkunder ngatresave te kohes, procesi I revitalizimit vazhdon dhe parandalon planin LSDM-Bejli qe permes coptimit te trupit politik Shqiptar te ushqehet neo-shovenizmi LSDM qe na shitet si “gragjansko opstesvo”.