Daçiq: Jemi të gatshëm të zgjidhim të gjitha çështjet me rajonin

Serbia është e gatshme që të zgjidhë çështjen e marrëdhënieve me Kosovën, dhe po ashtu është e gatshme të zgjidhë të gjitha çështjet e hapura me vendet tjera përreth, deklaroi shefi i diplomacisë serbe Ivica Daçiq.

Ai në takim me përfaqësuesit e shoqërisë civile në margjina të Samitit për Ballkanin Perëndimor në Londër tha se është e nevojshme të tejkalohen dallimet politike dhesë është e pamundur që në tërësi të ndërtohen marrëdhëniet ekonomike pa zgjidhjen e problemeve politike.

Ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë tha se nuk janë vetëm reformat kyçe për anëtarësimin në BE, dhe se për këtë dëshmojnë kërkesat për marrëdhënie politike midis Beogradit dhe Prishtinës, si dhe Shkupit dhe Athinës.

Lini Një Koment