Emigrantët vdiqën nga uria dhe etja, anija lundroi për një javë

Të paktën 15 etiopianë kanë vdekur pasi u prish anija e tyre, duke i lënë ata të lundrojnë në det për një javë pa ushqim ose ujë, njoftoi sot Organizata e KB për Emigrantët.

Mërgimtarët u transportuan nga kontrabandistët nga Xhibuti në Jemen me këtë anije.

Të mbijetuarit thanë se disa njerëz vdiqën nga uria dhe etja, disa u mbytën dhe disa arritën në Jemen, por vdiqën para se të trajtoheshin nga mjekët.

Jemeni është në luftë civile për më shumë se katër vjet, në të cilën dhjetëra- mijëra janë vrarë dhe vendi është në prag të urisë.

Mijëra emigrantë, kryesisht nga Briri i Afrikës, arrijnë çdo vit me shpresën për të arritur në vendet e pasura arabe.