Forcat elitë të Gardës Mbretërore që arrestuan princërit arabë (Foto)

11 princër përfunduan në pranga javën e kaluar pas një protestë në Pallatin Mbretëror në kryeqytetin e Arabisë Saudite, Rijad.

Mediat shkruajnë se Princi i Arabisë Saudite, Mohammed bin Salman përdori forcat elitë të Gardës Mbretërore për të vënë në pranga protestuesit.

Princërit shprehën pakënaqësinë e tyre ndaj një urdhri të fundit, i cili ndalonte pagesat e bëra prej shtetit pjesëtarëve të familjes mbretërore me qëllimin që të mbulohen faturat e tyre të ujit dhe energjisë elektrike.