Franca mund të padisë Apple dhe Google

Franca dëshiron të sjellë kompanitë amerikane Apple dhe Google para Gjykatës Ekonomike të Parisit për praktikat abuzive të biznesit.
Franca kërcënoi me gjobë prej disa milionë eurosh, tha ministri i Ekonomisë dhe Financave, Bruno Le Maire, stacioni RTL . Le Maire kritikoi praktikat e korporatave kundër fillestarëve dhe zhvilluesve francezë . “Nëse zhvilluesit duan të shesin aplikacionet e tyre nëpërmjet Google ose Apple , ata do të duhet të paguajnë një tarifë. Google dhe Apple marrin të dhëna dhe mund të ndryshojnë në mënyrë të njëanshme kontratat me zhvilluesit . Kjo është e papranueshme. “Ai ishte garantuesi i” rendit publik ekonomik “, tha Le Maire, transmeton lajmi.net.

Kompanitë e mëdha të internetit tashmë ishin nën presion në Evropë për pagesat e taksave. Në nivel të BE, ministrat e financave të BE po punojnë për të rritur taksimin e kompanive si Google apo Amazon

Lini Një Koment