Google dedikon 10,000 persona nga stafi për të luftuar ekstemizmin

Google do të dedikoj më shumë se 10,000 persona nga stafi i saj për largimin e përmbajtjeve të dhunshme ekstremiste në You Tube në vitin 2018.

Shefja e web-faqes së shpërndarjes së videove, Susan Wojcicki ka thënë që disa përdorues janë duke e keqpërdorë YouTube për të manipuluar, kërcënuar dhe shkaktuar dëme.

Ajo ka thënë që web-faqja, e cila është në pronësi të Google, ka përdorë teknologjinë e “mësimit me kompjuter” për gjetjen e videove ekstremiste.

Më shumë se 150,000 video janë larguar që nga qershori./klankosova.tv/

Lini Një Koment