Haradinaj: Kosova do të jetë krah SHBA-së e vendeve tjera perëndimore

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj tha se Kosova do të ketë mundësi të jetë krah ShBA-së dhe vendeve tjera perëndimore, në ofrimin e sigurisë.

Haradinaj në një intervistë për “Newsweek”, përballë Cristina Manza, tha se anëtarësimi i Kosovës në organizatat ndërkombëtare është një tjetër hap i rëndësishëm drejt fuqizimit të subjektivitetit ndërkombëtar të vendit.

“Kësisoji, Kosova do të ketë mundësi të jetë krah ShBA-së dhe vendeve tjera perëndimore, në ofrimin e sigurisë. Pata rastin të flas edhe për zhvillimin ekonomik të vendit, duke përmendur faktin se Kosova ka krijuar Zonën e Veçantë Ekonomike, një tjetër veprim i yni që dëshmon përkushtimin tonë për thellimin e bashkëpunimit bilateral me SHBA-në”, ka shkruar Haradinaj në “Facebook”.

Lini Një Koment