Historia e Adamit dhe Evës në logon e Apple

Logoja e Apple (Mollës) rrjedh nga historia e Adamit dhe Evës në Bibël. Molla e kafshuar përfaqëson frutin nga “Pema e Dijes”, trasnmeton Gazeta Metro.

Apple është një kompani amerikane teknologji shumëkombëshe me seli në Cupertino, Kaliforni, që harton, zhvillon, dhe shet elektronikës të konsumit, programe kompjuterike, dhe shërbimet online.
Produktet e saj hardware përfshijnë smartphone iPhone, kompjuterin tabletë iPad, kompjuter personal Mac, iPod lëvizshëm media player, dhe smartwatch “Apple Watch”.

“Software Apple” konsumit përfshin OS X dhe sistemet operative iOS, media player iTunes, web browser Safari, dhe iLife dhe iWork kreativiteti dhe produktiviteti suita. Shërbimet e saj në internet përfshijnë iTunes Store, iOS App Store dhe Mac App Store, dhe iCloud.

Apple u themelua nga Steve Jobs, Steve Wozniak, dhe Ronald Wayne më 1 prill 1976, për të zhvilluar dhe shitur kompjuterat personale. Ajo ishte përfshirë si Apple Computer, Inc më 3 janar, 1977, dhe u riemërua si Apple Inc . më 9 janar 2007, për të pasqyruar fokusin e saj zhvendosur drejt elektronikës të konsumit. Apple (NASDAQ: AAPL) u bashkua me mesatare Dow Jones Industrial më 19 mars, 2015.

Lini Një Koment