Intel dhe Micron i japin fund bashkëpunimit

Pas problemeve me kërcënimet e sigurisë Spectre dhe Meltdown, të cilat i ndodhën Intel, kompania tash përballet me probleme të reja.

Intel dhe Micron paralajmëruan për shkëputjen e marrëveshjes për krijimin e çipave NAND.

Intel këtë lajm e bëri të ditur gjatë panairit CES 2018 në Las Vegas, derisa Micron hapin e përshkroi se “tash secili ecën rrugës së vet”, transmeton kp.

Dy kompanitë kishin bashkëpunuar në zhvillimin e çipave të memorieve NAND dhe rezultatet ishin të dukshme te memoria Intel Optana (më herët e njohur si 3D Xpoint), e cila zvogëlon linjën kufizuese ndërmjet DRAM dhe pajisjeve flash.