Ish-shefat e AKI-së, ende pa punë

Në Kosovë, drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të Inteligjencës, pas përfundimit të mandatit mbesin pa punë.

Brenda dy vitesh, Bashkim Smakaj dhe Agron Selimaj dhanë dorëheqje nga kreu i AKI-së. Smakaj akoma është i papunë, ndërsa për Selimajn nuk dihet nëse do të mund të punësohet dhe ku.

Ekspertët e sigurisë thonë se duhet urgjentisht të rregullohet me ligj çështja që drejtuesit e këtij institucioni të ngelen brenda institucioneve. Sipas tyre, për këtë duhet të merren parasysh praktikat e shteteve të jashtme.