Këndveshtrime

Mjeshtri i mbijetesës, Edi Rama, a mund t’ia dalë këtë herë?

Fitim Zekthi Shqipëria është në vështirësi të mëdha. Krizës së thellë ekonomike, papunësisë, emigrimit masiv, shkatërrimit të çdo institucioni, që garanton ndarjen e domosdoshme të pushteteve, pamundësisë së mbajtjes së zgjedhjeve të lira, i është shtuar, siç pritej, edhe kriza e madhe politike. Ajo, pas nisjes pa kthim të protestave, po flet për djegie mandatesh

Kryeministër, a e din se sa familje të varfra dhe sa studentë do të ndihmoheshin me 1 milionë e 100 mijë euro, aq sa harxhove për festa të pavarësisë?!

Shkruan: Xhevdet Pozhari Gjatë viteve të kaluara, Qeveria e Kosovës ndante rreth 70 mijë euro për festën e pavarësisë. Por, në vitin jubilar, në dhjetë vjetorin e pavarësisë së Kosovës, përmes një Këshilli Organizativ, me urdhër të Ramush Haradinaj u ndanë 600 mijë euro. Në shtetin më të varfër evropian erdhi dhe mbajti koncert këngëtarja

‘Popujve që u mungojnë ‘kokat’, lehtë ua marrin tokat!

Shkruan: Kim Mehmeti. Ideja për shkëmbim territoresh është ide e kahmoçme serbomadhe! Të hapësh sot temën e shkëmbimit të territoreve me Serbinë, do të thotë t’ua mundësosh burrështetasve serb të mos e ndjejnë ngarkesën e krimeve të bëra në Bosnje dhe në Kosovë, por bisedën ta kthejnë aty ku ishte në kohën kur filluan luftërat

Rambouillet: Ku ishim atëherë dhe ku jemi sot

Në historinë e çdo populli, vjen ai çasti historik kur duhet marrë vendimin e madh. Humbja e atij momenti, sjell pastaj pasoja të rënda për fatin e atij populli. Atë çka e kemi ditur në Rambouillet njëzet vjet më parë, nuk e dimë tani. Këtë të mërkurë, me 6 shkurt, bëhen njëzet vjet të plota

Nuk bëhet fjalë për fatin e Kosovës, por për fatin politik të Ramush Haradinajt!

Shkruan: Xhevdet Pozhari Një proverbë e vjetër thotë se kur dhelprës iu dogj bishti, kujtoi se u kall dynjaja. Veprimet e kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, kohëve të fundit kanë nisur të ngjajnë në dhelpri të cilat e kanë një kosto. Kosto të lartë të cilën e paguan për karrigen e kryeministrit. Haradinaj vazhdon ta

Jeta është dhuratë që të jepet vetëm një herë…

Shkruan: Xhevdet Pozhari Ka njerëz që rrezikun e zgjedhin si shok të jetës. Nuk mund të jetojnë pa adrenalinë. Veçanërisht, kjo mënyrë e jetesës është më e shprehur në moshë të re. Sa më shumë që hyjmë në moshë dhe krijojmë familje, nisim të ngjajmë gjithnjë e më shumë me prindërit tanë. Gradualisht shndërrohemi në

Për ata që ndihen si unë!

“Numërova vitet e mia dhe zbulova që kam më pak kohë për të jetuar tash e mbrapa, në krahasim me sa kam jetuar deri më tani. Ndihem si ai fëmija të cilit i dhurojnë një qeskë me karamele: të parat i ha gjithë ngut e gëzim, por, kur e vë re se i kanë mbetur

Injoranca s’e kupton mësuesin

Nezir Kraki Disa megjithatë presin që mësuesit e Kosovës të sillen sikur t’ishin mesues suedezë, dmth pa arsye të forta për grevë, sikur të jetonin në një vend me moral social e politik. Çfarë marrëzie! Jo o dashamirë, mësuesi i Kosovës ka 20 vite (pas luftes) që shikon i pafuqishëm se si injoranca ia shkaterroi

Telekomin e Kosovës po e shpëtojmë nga likuiditeti

Valdrin Lluka Sot qeveria morri vendim për rimëkëmbjen e Telekomit të Kosovës Ndërmarrja Publike ‘Telekomi i Kosovës’ Sh.A. që nga viti 2015 është duke u përballur me një krizë të thellë financiare dhe operative. Përgjatë 3 viteve të fundit, humbjet financiare të kësaj ndërmarrje varijojnë nga 8 deri në 52 milionë euro në vit. Përtej

Injoranca s’e kupton mësuesin

Shkruan: Nezir KRAKI Disa megjithatë presin që mësuesit e Kosovës të sillen sikur t’ishin mesues suedezë, dmth pa arsye të forta për grevë, sikur të jetonin në një vend me moral social e politik. Çfarë marrëzie! Jo o dashamirë, mësuesi i Kosovës ka 20 vite (pas luftes) që shikon i pafuçishëm se si injoranca ia