Kinezët me investim dy miliardë euro në Serbi, punësohen mbi 10.000 persona

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq ka nënshkruar një marrëveshje gjigante me shtetin e Kinës për hapjen e një fabrike teknologjike në Beograd.


Kësisoj, kinezët pritet të hapin parkun më të madh industrial në Evropë dhe tek i njëjti do të punësohen mbi dhjetë mijë persona.

Ministri serb i financave, Sinisa Mali konfirmoi se nënshkrimi me kompaninë kineze “CRBC” në Pekin ka rezultuar me një marrëveshje tejet të rëndësishme.

Ky biznes pritet do t’iu kushtojë kinezëve në vlerë dy miliardë euro.

Lini Një Koment