Kjo histori dashurie! Kështu e bëri për vete japonezia John Lennon

I verbuar dhe fjalë për fjalë “hipnotizuar” nga Yoko Ono. Pra, Ray Connolly përshkruan John Lennon (të cilin ai e takoi në vitet 1960 dhe me të cilin u bë mik) në librin e ri të dedikuar për të: “Të jesh John Lennon: Një jetë pa trazirë”.

Sipas Conolly, një grua e vogël japoneze e veshur me uniformë të zezë intelektuale e ka ndjekur atë pothuajse gjithmonë, me anë të letrave dhe kudo që shkonte.

Ai e kishte prezantuar si heroinë dhe kur marrëdhënia e tyre ishte në krizë, dashuria e tyre mbizotëroji.

Rrëfimet e Conolly, në biografinë e re përkojnë me 38-vjetorin e vdekjes së muzikantit nga Liverpool dhe zbardh detaje të marrëdhënies së tij në çift me Yoko Onon.

Yoko “hyri në orbitën e Beatles” pas takimit me John Lennon në Galerinë Indica në Londër. Ishte dhjetor 1966. Sipas Connolly, megjithatë, takimi nuk ishte aksidental, siç thotë artistja japoneze, por “e organizuar” nga Yoko Ono, e cila ishte aty për të paraqitur një ekspozitë dhe ishte në kërkim për financim dhe sponsorë.

“The Beatles” me famën që kishin arritur deri atëherë, mund t’i ofronin ato.

Gjithçka llogaritet, sipas autorit të librit. “Që nga fillimi i karrierës së saj, Yoko Ono kishte kuptuar fuqinë e rrjetëzimit dhe në veçanti vetë-promovimin”, shkruan Connolly.

John “ndjeu se ajo ishte ylli dhe ai audienca”, pasi kurrë nuk e kishte takuar askënd si kjo “grua e çuditshme japoneze e veshur me uniformën e zezë intelektuale”.

Lini Një Koment