Koha kur Hashim Thaçi kërkonte që Baton Haxhiun të ndëshkohej për vepra kriminale

Gjatë këtij viti, presidenti Hashim Thaçi dekoroi me medalje presidenciale Baton Haxhiun.
 
Siç dihet Haxhiu gjatë ditëve të para të bombardimeve të NATO-s në Kosovë ishte shpallur si i zhdukur, derisa më vonë fatmirësisht ishte bërë e ditur se është i gjallë. Thuhet se politikani i ndjerë Arbër Xhaferri kishte intervenuar që të tërhiqej i sigurtë nga Kosova.
 
Në tetor tè vitit 1999, Haxhiu u kthye në Kosovë. Në atë muaj, qeveria e udhëheqësit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçi e akuzoi Haxhiun se ishte “vampir pro-serbë” i koordinuar me presidentin jugosllav Slobodan Milosheviq.
“Njerëz si ata … duhet ta kuptojnë vetë këtë, një ditë, edhe ata mund të jenë objektiva e një hakmarrje personale, e cila është mjaft e kuptueshme, prandaj edhe Veton Surroi dhe Baton Haxhiu, këto mafiozë të zakonshëm, nuk duhet të mbeten të pandëshkuar për veprat e tyre kriminale”, thuhej në deklarimet e Hashim Thaçit të asaj kohe.
Sot, Haxhiu dhe Thaçi konsiderohen si njerëz shumë të afërt./Sakte.net
https://www.youtube.com/watch?v=y39QOveanG8

Lini Një Koment