Less: Kosova është e humbur për Serbinë

Hulumtuesi i Forumit Gjeopolitik në Universitetin e Cambridgeit dhe ish-diplomati në Ballkan Timoty Less thotë se Kosova është e humbur për Serbinë, transmeton Koha.net.

Sipas tij, Serbia duhet të përpiqet të shpëtojë sa më shumë atë që mundet.

Siç përcjell agjencia serbe e lajmeve tanjug, ai ka thënë se nëse Kosova e Serbia nuk merren vesh për zgjidhje, mund të ndodhë imponimi i zgjidhjes së njëanshme nga njëra palë.

“Shqiptarët dëshirojnë zgjidhjen e statusit të vet, ata kërkojnë përfundimin e këtij procesi dhe Serbia duhet të shpëtojë maksimalisht atë që mundet”, ka thënë Less në Beograd.

© KOHA

Lini Një Koment