Maqedonia futet në borxh 450 milionë euro

Maqedonia e ka lëshuar euro- obligacionin në vlerë prej 450 milionë euro me normë interesi prej 5,625% dhe afat kthimi prej 7 viteve dhe bëhet fjalë për kushte të volitshme duke pasur parasysh situatën komplekse politike në vend, njoftoi Ministria e financave.

“Mjetete nga euro- obligacioni do të përdoren për nevojat buxhetore në vitet fiskale 2016/2017 si dhe për pagesën e borxheve që arrijnë për shlyerje. Ekipi qeveritar arriti t’i siguroj mjetet e domosdoshme për mbajtjen e stabiliteti makro- ekonomik dhe trendit zhvillimor të ekonomisë së vendit” thuhet në njoftimin e Ministrisë së financave.

Lini Një Koment

Lini Një Koment

Shiko t'gjithë komentet

Email Adresa juaj nuk do të publikohet. Gjithëashtu te dhenat tjera nuk do të shpërndahen me persona të tret. Fushat e obliguara janë të Shenjosura *