Ministri Lluka e konfirmon se gjendja financiare e Telekomit është e keqe

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, tha sot se gjendja në Telekomin e Kosovës është e paqëndrueshme, por MZHE dhe Qeveria e Kosovës janë në vazhdën e implementimit të zgjidhjeve për tejkalimin e kësaj situate.

Ai këto komente i bëri gjatë një takimi me sekretarin e Përgjithshëm të Federatës Evropiane të të Punësuarve në Shërbimet Publike (Eurofedop), Bert Van Caelenberg, i cili shoqërohej edhe nga kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Telekomit, Lamih Balaj.

Me këtë rast ministri Lluka ka njoftuar sekretarin e Eurofedop me zhvillimet e përgjithshme në sektorin publik, me theks të veçantë në Telekomin e Kosovës dhe rëndësinë që ka dialogu social në trajtimin e të gjitha çështjeve, posaçërisht ato që janë me interes për punëtorët.

“Edhe me këtë rast është e nevojshme mbështetja e sindikatës dhe e tërë punëtorëve, meqenëse zgjidhjet e ofruara janë edhe me interes për punëtorët”, tha ministri Lluka.

Ministri potencoi që ka pasur takime të vazhdueshme me sindikatën dhe shprehu gatishmërinë e plotë të MZHE-së dhe të Qeverisë për të bashkëpunuar dhe për të mbështetur dialogun social si e mekanizmin më efikas për tejkalimin e të gjitha çështjeve me interes të përgjithshëm.

Ndërsa, Caelenberg potencoi se situata në Telekomin e Kosovës është mjaft e vështirë, duke kërkuar që institucionet të gjejnë një zgjidhje të favorshme për të gjithë dhe të gjitha këto çështje të orientohen përmes dialogut social.

Lini Një Koment