Nuk ka pajtim për ndryshimin e modelit zgjedhor në Maqedoni

Partitë politike sot kanë diskutuar për modelin e zgjedhjeve në Maqedoni, që ka disa propozime, por ende nuk ka një pajtim.

LSDM-ja dhe koalicioni i saj është për një njësi zgjedhore, bën të ditur agjencia Makfax.

Mirëpo, BDI-ja është për tre njësi zgjedhor, kurse OBRM-PDUKM-ja opozitare mbetet me të vjetrën, pra gjashtë njësi zgjedhore.

Sipas të gjitha gjasave, 3% do të jetë pragu zgjedhor për hyrje në Kuvend, dhe me këtë pritet të eliminohen mundësitë për parti radikale të majta, apo të djathta të hyjnë në Kuvend.

Lini Një Koment