PDK-ja në Skenderaj përjashton 7 anëtarë, Bekim Haxhiu s’është më nënkryetar

Kryesia e degës së PDK-së në mbledhjen e mbajtur dje, të udhëhequr nga kryetari i degës Sami Lushtaku, ka marrë vendim që të përjashtojë nga Partia Demokratike e Kosovës dega në Skenderaj 7 anëtarë të zgjedhur në Kuvendin komunal të Skenderajt. Ky vendim është marrë me vota unanime të anëtarëve të Kryesisë pjesëmarrës në mbledhje.

Vendimi ka ardhur për shkak të mos respektimit të vendimit unanim të organeve të partisë lidhur nominimin e kandidatit të PDK-së për kryesues të Kuvendit, duke u rreshtuar krah subjekteve opozitare në Kuvend, dhe duke shpërfillur madje edhe ftesat për konsulta nga organet drejtuese të PDK-së.

Këto veprime, Kryesia e degës i cilëson si shkelje flagrante të Statutit të PDK-së, neni 65 paragrafi 1, sipas të cilit “Të gjithë anëtarët e PDK-së, përfshirë edhe ata që janë në pozita të larta udhëheqëse brenda PDK-së të cilët shkelin statutin, vendimet e organeve të PDK-së, programin, devijojnë nga politika e PDK-së, se në ndonjë formë tjetër shkelin parimet dhe vlerat e PDK-së, ndaj tyre shqiptohen masa disiplinore”, paragrafi 2 “masa disiplinore “. Pika (f), “ Përjashtimi nga PDK”

Në bazë të vendimit anëtarët e Kuvendit të përjashtuar janë: Azem Gashi, Musa Fazliu, Fatbardha Haliti, Ilir Ejupi, Sami Aruqi, Driton Hetemi dhe Fatlume Kodra.

Gjithashtu Kryesia e degës, me propozim të kryetarit Sami Lushtaku ka marrë vendim që të shfuqizojë vendimin e më hershëm për emërimin e Bekim Haxhiut nënkryetar i degës së PDK-së në Skenderaj. Në bazë të këtij vendimi z.Bekim Haxhiu që nga dje nuk është nënkryetar i degës së PDK-së në Skenderaj, ndërsa i njëjti vazhdon të jetë anëtar i Kryesisë së degës së PDK-së në Skenderaj. Në arsyetimin e propozimit, të votuar unanimisht, z Sami Lushtaku ka thënë se z Haxhiu ka nxitur përçarje brenda PDK-së dhe nuk ka përfillur vendimet dhe qëndrimet politike të organeve legjitime të PDK-së dega në Skenderaj.