Policia është vënë në ndjekje të personit që po ngacmon seksualisht gratë në Prishtinë

Katër raste të sulmeve ndaj grave kanë ndodhur në 24 orët e fundit, sipas Policisë.

E ky është akti i ngacmimit që ndodhi në Prishtinë, gjatë pasdites së të mërkurës, raporton KTV.

Mirëpo, nuk është i vetmi që ndodhi në rrugën “Mark Isaku” të lagjes Tophane.

Edhe gjatë muajve të kaluar, sipas banorëve, i njëjti burrë që duket rreth të 30-ve po sulmon gratë në këtë mënyrë.

Kjo ka nxitur banorët që të raportojnë rastin në Polici.

Për ta, mbetet shqetësim fakti që nuk e njohin sulmuesin e që i njëjti akt po përsëritet.

Ndërkaq, asnjë nga të tri viktimat nuk e ka raportuar rastin në Polici.

E, sipas Luljeta Demollit, ende në shoqëri ekziston frika e grave që rastet e tilla të raportohen tek institucionet.

Nga Policia thonë që ende nuk e kanë identifikuar sulmuesin.

“Për këtë ngjarje jemi njoftuar me datën 24 korrik 2019, rreth orës 13:00. Informata është duke u trajtuar nga ana e hetuesve policorë, të cilët aktualisht janë duke punuar për identifikimin dhe arrestimin e personit të dyshuar”, thuhet në njoftimin nga Zyra për media e Policisë.

Ndërkaq, javët e fundit janë shtuar edhe rastet e ngacmimeve e dhunimeve seksuale.

Një grua, të mërkurën, ka raportuar se në muajin qershor një burrë e kishte futur në veturën e tij në Veternik dhe pastaj, pa dëshirën e saj, e kishte dërguar në një motel ku e kishte dhunuar, e kishte incizuar dhe ia kishte vjedhur disa dokumente e një shumë parash.

E një rast i ngjashëm kishte ndodhur ditë më parë në Gjakovë, ku një grua u dhunua dhe pastaj dhunuesi e kishte kërcënuar që të mos e raportonte rastin.

© KOHA.

Lini Një Koment