Serbi, 11 të vdekur dhe 126 raste të reja me virusin Nilit Perëndimor

Deri më sot në Serbi janë raportuar 126 raste të etheve të Nilit Perëndimor, duke përfshirë 11 vdekje, sipas faqes së internetit të Institutit të Shëndetit Publik të Serbisë.

Më së shumti raste të regjistruara janë në Beograd (61), Baçkën Jugore (24), Banatin e Jugut (22), Baçka Perëndimore (6) etj.

Ethet e Nilit Perëndimor janë një sëmundje virale që transmetohet përmes pickimit të mushkonjave të infektuara.

Lini Një Koment