Shëndetesi

Me këto 5 gjëra mund të shmangen 80 për qind e sulmeve në zemër

Sulmet e zemrës janë kërcënuese për jetën dhe, në fakt, janë shkaktari numër një i vdekjeve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) vlerëson se të paktën 17.5 milionë njerëz vdesin për shkak të sëmundjeve kardiovaskulare. Por, megjithatë ka një lajm të mirë: 80% e sulmeve të zemrës dhe të trurit

Ushqimet që nxisin uljen në peshë

Shpesh flitet për metabolizëm aktiv dhe jo aktiv dhe rolin e rëndësishëm që luan në përcaktimin e peshës trupore. Metabolizmi është çdo proces i trupit që përdor energji, këtu përfshihet tretja, frymëmarrja, qarkullimi i gjakut apo funksionimi i trurit. Pra, në fjalë më të thjeshta është çdo proces jetësor që kryen organizmi për të funksionuar

Ushqimet që ndikojnë në shëndetin e flokëve

Rënia e flokëve gjatë stinës së vjeshtës është krejtësisht normale dhe ekzistojnë shkaktarë të shumtë të mundshëm, transmeton Gazeta Metro. Mesatarisht, njerëzit humbin rreth 80 fije floku në ditë, dhe humbja e tyre është një problem i zakonshëm më shumë se që njerëzit arrijnë ta kuptojnë. Kështu që nëse jeni në fazën e humbjes së

Shtypja e emocioneve të pikëllimit dhe zemërimit shpie në këto sëmundje

Shumë njerëz mendojnë se ndonjëherë në jetë më mirë është të heshtni sesa të futeni në ndonjë konflikt. Sidoqoftë, një studim ka treguar se kjo mund të ketë efekt shumë të dëmshëm në shëndetin tonë. Studimi i prezantuar në Chicago i ka analizuar 304 femra, duke ua bërë ultrazërin në artere, por edhe duke shikuar se si

Kujdes! As sheqernat natyralë nuk janë të parrezikshëm

Fruktoza lidhet me sëmundjet e zemrës dhe veshkave, demencinë, hipertensionin, madje edhe me kancerin As sheqernat natyralë nga pemët nuk janë tërësisht të padëmshëm, siç mendohet zakonisht. Fruktoza e njohur mirë lidhet me sëmundjet e zemrës dhe të veshkave, demencinë, hipertensionin, madje edhe me kancerin, theksojnë shkencëtarët e Universitetit Bandor nga Wales. Ndryshe, fruktoza në

Përdorimi i telefonave të mençur lidhet me ankth, vetmi dhe depresion

Sipas hulumtimeve të publikuara në revistën “NeuroRegulation”, përdorimi i tepërt i telefonave të mençur nuk është më ndryshe sesa çdo lloj tjetër i abuzimit me substanca. Përdorimi i telefonave të mençur lidhet me ankthin, vetminë dhe depresionin. Sipas ekspertëve, një prej arsyeve prapa rritjes së shkallës së depresionit në botën moderne është për shkak të

Imunoterapia kundër kancerit do të fillojë të aplikohet edhe në Kosovë

Gjatë nëntë muajve të parë të vitit 2019, rreth 1300 persona janë prekur nga kanceri, thonë në Institutin Onkologjik në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Sipas profesionistë shëndetësorë të këtij Instituti, numri i të prekurve me kancer këtë vit, është rreth katër për qind më i lartë krahasuar me vitet paraprake. Në përpjekje të shtimit

VETËM NJË KOMPANI E TËRHOQI NGA TREGU ILAÇIN KANCEROGJEN, I NJËJTI MBETET ENDE NË TREGUN KOSOVAR

Ka disa ditë që Agjencia Evropiane e Barnave dha alarmin se ilaçi, i cili trajton problemet me stomak, Ranitidina, përmban një papastërti që klasifikohet si kancerogjene. Vetëm një kompani e tërhoqi nga tregu ilaçin kancerogjen, i njëjti mbetet ende në tregun kosovar E, në Kosovë kompania LEK, ka vendosur që ta tërheqë këtë ilaç nga

Gruas nga Gjakova në spital i thonë se është afër vdekjes: Kur u kontrollua në privat doli diçka tjetër

Një gruas në Gjakovë në spitalin rajonal të qytetit i thanë se është e sëmurë keq nga kanceri kur bëri analizat. Por, kur u kontrollua në klinikë private, ajo nuk pati ndonjë sëmundje Diellza Ragomi u shokua kur pa rezultatet e analizave që i kishte bërë në spitalin rajonal të Gjakovës. Asaj i është thënë

Ushqimi pa gluten sjell sëmundje të rrezikshme

Dieta pa gluten është bërë e njohur vitet e fundit në të gjithë botën. Pyetja është nëse një dietë e tillë vërtet mund të na sigurojë shëndet të mirë. Një përjashtim janë njerëzit që janë intolerant ndaj kësaj proteine, të cilët vuajnë nga sëmundja celiakia. Gluteni është një proteinë që gjendet në grurë, thekër, elb