Skandali i këshilltares së Pacollit – Nuk e di që Vatikani nuk ka parlament

Këshilltarja e ministrit të Punëve të Jashtme të Kosovës, Bukurije Gjonbalaj pra tre vjetëve i shkruante Vatikanit zyrtar, për krijimin e një grupi parlamentar miqësie me Kosovën.

Insajderi ka siguruar përgjigjen zyrtare që Vatikani i ka kthyer Gjonbalajt, duke i thënë se ky vend nuk ka fare parlament.

Dokumenti është nënshkruar nga Nunsi Apostolic dhe mbanë datën 28 shtator 2016.

“Vatikani nuk ka parlament”, i përgjigjet Apostolic, Gjombalajt pas letrës së sa ku kishte kërkuar krijimin e një grupi parlamentar miqesie.

Gjonmbalaj ka qenë ambasadore në Vatikan deri në gusht të vitit 2016, kur ishte emëruar ambasadore Alma Lama.

Ajo tash është emëruar këshilltare në Ministrinë për Evropë dhe Punë të Jashtme të Shqipërisë, në kye të së cilës është është ministri Gent Cakaj.

Lini Një Koment