Telegram përdori supermacistët e bardhë për të organizuar dhunë kundër proteksionistëve të Black Lives Matter

Telegram thotë se misioni i saj është ‘mbështetja e intimitetit, fjalës së lirë dhe shkëmbimit paqësor të ideve’.

Supremacistët e bardhë po organizojnë hapur veprime të dhunshme në aplikacionin e mesazheve Telegram, sipas një raporti të Institutit për Dialog Strategjik, transmeton lajmi.net.

Telegram është një aplikacion i mesazheve të koduara, i ngjashëm me Sinjalin.

Raporti, i cili u nda me CNN, thoshte se supremacistët e bardhë po përdorin mbi 200 grupe në aplikacion për të luftuar komunitetet e pakicave dhe protestuesit të Black Lives Matter.

ISD analizoi mbi një milion postime në Telegram në kanalet e supremacistëve të bardhë, secila me një mesatare prej 1773 anëtarësh.

Këto kanale ndajnë përmbajtje duke përfshirë mënyrën e prodhimit të armëve 3D dhe lëvdata të drejtpërdrejta për vrasësit në masë.