Turqia lëshon urdhërarrest edhe për 137 profesorë universitarë

Autoritetet turke sot lëshuan urdhëresa për arrestimin e 137 profesorëve universitarë, për shkak të gjoja lidhjes me imamin Fetullah Gjylen, të cilin Ankaraja e konsideron organizues të grusht shtetit të dështuar të 15 korrikut.

Policia kumtoi se gjatë ditës tashmë ka arrestuar 31 persona në kuadër të hetimit kundër organizatës terroriste të Gulenit. Aksioni është zbatuar në Ankara dhe në 15 qarqe të tjera të vendit.

Sipas CNN-Turk, është e mundur që 22 nga të dyshuarit të kenë ikur nga shteti.

Në Turqi deri më tani janë arrestuar mbi 37.000 njerëz në kuadër të hetimit kundër bashkëpunëtorëve të Gulenit. Janë ndërruar apo përkohësisht janë larguar nga detyra 100.000 gjykatës, prokurorë, policë, mësimdhënës dhe nëpunës të tjerë shtetërorë.

Lini Një Koment