Vdes në moshën 88 vjeçare novelistja Ursula K Le Guin

Prozaistja dhe autorja e letërsisë fantastike amerikane, Ursula K Le Guin, ka vdekur në moshën 88 vjeçare

Për vdekjen e shkrimtares kanë njoftuar familjarët e saj të cilët kanë bërë të ditur se ajo vdiq pas një periudhe të rëndë shëndetësore.

Le Guin shkroi më shumë se 20 novela dhe mbi 100 tregime të shkurtra që shiten miliona kopje në mbarë botën.