Vendimmarrja për emrin e Maqedonisë tash i kalon Kuvendit

Kur pjesëmarrja e qytetarëve të Maqedonisë në referendumin për çështjen e emrit të këtij shteti nuk ka mbërritur 40 për qind të pjesëmarrjes, çështja do të kalojë për vendimmarrje në Kuvendin e Maqedonisë.

Kreu i BDI-së, Ali Ahmeti, ka mbajtur një konferencë për media me të përfunduar referendumi, ku ka thënë se “me votën tonë në Kuvend ne paracaktojmë të ardhmen tonë, por edhe të ardhmen e rajonit të Evropës Juglindore”.

“Sot qytetarët e deleguan këtë të drejtë te deputetët. Maqedonia alternativë tjetër nuk ka. Maqedonia duhet të jetë në BE dhe në NATO. Marrëveshja midis Maqedonisë dhe Greqisë nuk ka alternativë”, ka thënë ai, përcjell Koha.net.

Ai ka thënë se “nëse nuk ka guxim opozitë të votojë ndryshimet kushtetuese atëherë shkohet në zgjedhje të parakohshme, por kjo është e diskutueshme”.

“Maqedonia ka tjetër agjendë përpara, atë euroatlantike. Zgjedhjet nuk janë në agjendë”, ka thënë ai.

Para Ahmetit, një konferencë e ka mbajtur edhe kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev.

Zaev e ka quajtur referendumin e sotëm si të suksesshëm edhe pse pjesëmarrja nuk ka qenë e kënaqshme.

Ai deklaroi se e respekton vullnetin e qytetarëve dhe se çështja do t’i kalojë Kuvendit

“Nëse Kuvendi nuk e zgjidh atëherë vendi do të shkojë në zgjedhje të parakohshme parlamentare”, ka thënë Zaev.

Lini Një Koment