Vuçiq: Qëllimi i Prishtinës është që të marrë veriun dhe t’i dëbojë të gjithë serbët nga Kosova

Qëllimi i të gjitha lëvizjeve të Prishtinës, përfshirë përpjekjet për të detyruar serbët nga veriu i Kosovës për të blerë mallra shqiptare, jo serbe, ndalimin e lirisë së fjalës, arrestimin dhe dëbimin e të gjithë atyre që kundërshtojnë politikën e saj, është vendosja e kontrollit mbi veriun dhe dëbimi i serbëve nga tërë territori i Kosovës.

Kështu tha sot presidenti serb, Aleksandar Vuçiq gjatë një konference për media pas takimit që pati me kongrestitin amerikan, Eliot Engel në Beograd.

“Shtrohet pyetja pse po e bën këtë Prishtina, cili është qëllimi përfundimtar i Prishtinës dhe disave nga perëndimorët që mbështesin këto masa dhe çfarë është ajo që mund të bëjmë”, shtoi ai.

Lini Një Koment