Afro 28 mijë azilkërkues nga Kosova janë kthyer brenda dy vjetëve

Dhjetë mijë azilkërkues nga Kosova janë kthyer gjatë këtij viti nga shtetet perëndimore.

Të kthyerit janë kryesisht qytetarë që braktisën vendin në valën e largimit masiv, dy vjet më parë, shkruan sot “Koha Ditore”.

Më së shumti janë kthyer nga Gjermania, mbi 4 mijë persona.

Dhe është pikërisht Qeveria gjermane që pritet të vazhdojë me politikën e largimit.

Javën e kaluar Berlini zyrtar ka bërë të ditur se janë 68.594 shtetas të Kosovës nga afro 550 mijë azilkërkues nga vendet e ndryshme të botës, të cilëve u janë refuzuar kërkesat.

Por, për këtë vendim Ministria e Punëve të Brendshme e Kosovës nuk ka dhënë ende sqarim zyrtar.

Lini Një Koment