Arrestohen 24 prostituta, mes tyre shtatë shqiptare me diplomë universiteti

Shqipëria konsiderohet vend burim dhe vend tranzit për trafikun dhe viktimat janë kryesisht vajza të reja që shfrytëzohen për prostitucion, në vende të ndryshme europiane.

Prostitucioni i vajzave shqiptare është vënë sërish në vëmendjen e mediave italiane, për shkak të operacioneve të karanbinierëve.

Mësohet se ditën e djeshme në disa zona në Piacenzës janë kapur dhjetëra vajza të reja pas kontrolleve an-prostitucion. Policia italiane ka identifikuar 24 femra të huaja mes 20 e 48 vjeçe, të gjitha me letra të rregullta qëndrimi në Itali, e në mesin e tyre edhe 7 shqiptare.

Gjatë vitit 2015 janë evidentuar 1038 raste, gjatë vitit 2016 janë evidentuar 1227 raste, gjatë vitit 2017 janë evidentuar 1269 raste, kurse në periudhën janar-qershor 2018 janë evidentuar 628 raste.

Numri i viktimave sipas gjinisë: në vitin 2015: 869 femra dhe 202 meshkuj, në vitin 2016: 988 femra dhe 259 meshkuj, në vitin 2017: 958 femra dhe 261 meshkuj, në periudhën janar-qershor 2018: 500 femra dhe 115 meshkuj.

Raste e dhunës ne familje, trajtohen në baze te procedurave dhe te njëjtat procedohen në organet e drejtësisë. Çdo rast i tillë, pasi trajtohet, me aktvendim të prokurorëve kompetent, të dyshuarit e rastit dërgohen ose jo, varësisht nga rasti në Qendrat e Mbajtjes.

Lini Një Koment