Bashkësia Islame e Turqisë nuk do t’i varrosë 100 puçistët

Kjo është goditje tjetër për familjet e puçistëve të cilët në mbrëmjen ndërmjet së premtes dhe shtunës tentuan puç ushtarak ndaj presidenti Rexhep Tajip Erdogan, por dështuan.
Kryesia e Çështjeve Fetare të Turqisë (Diyanet – Pjesë e Bashkësisë Islame turke) ka deklaruar se nuk do të ofrojë shërbim funeral për puçistët të cilët, sipas Diyanet, u ngritën krye kundër civilëve, hodhën bomba kundër Parlamentit të Madh të Turqisë dhe cenuan unitetin e popullit të Turqisë, transmeton lajmi.net.

Kjo është goditje tjetër për familjet e puçistëve të cilët në mbrëmjen ndërmjet së premtes dhe shtunës tentuan puç ushtarak ndaj presidenti Rexhep Tajip Erdogan, por dështuan.

Në mesin e 290 të vrarë nga grusht shteti janë edhe 100 puçistë.

Lini Një Koment

Lini Një Koment

Shiko t'gjithë komentet

Email Adresa juaj nuk do të publikohet. Gjithëashtu te dhenat tjera nuk do të shpërndahen me persona të tret. Fushat e obliguara janë të Shenjosura *