Dhjetë sekretet e errëta të Perandorisë Bizantine

Nga Alex Hanton

Për 1000 vite pas rënies së Perandorisë Romake të Perëndimit, Perandoria Lindore e Bizantit qëndroi e fortë. I lashtë dhe i fuqishëm, oborri bizantin u bë shpejt i njohur si një labirint intrigash dhe sekretesh. Askush nuk qe i sigurt, dhe askujt s’mund t’i zihej besë.

Vrasjet

Në kushtet kur bizantinët mendonin përherë se një sundimtar jopopullor mund të zëvendësohej, një numër perandorësh pësuan vdekje të dhunshme. Konstandini II u rrah për vdekje me një mbajtëse sapuni, ndërsa ishte duke pushuar në banjën e tij. Mikaeli III humbi të dyja duart …

 

Lini Një Koment