Fejzi Hajdari : Gjuha shqipe ishte zyrtare në vitin 1974 ndërsa sot jo!

Ja se c’fare tha ne profilin e tij ne facebook :

Kushtetuta e RM 1974: Gjuhe zyrtare ne Maqedoni jane GJUHA MAQEDONISHTE, SHQIPE DHE GJUHA TURKE

Kushtetuta aktuale: Gjuhe zyrtare ne Maqedoni eshte GJUHA MAQEDONISHTE, kurse ne perdorim zyrtare eshte edhe gjuha qe e flasin mbi 20 e qytetareve, ne menyren sic eshte e rregulluar me ligj.

P.S. Pra sic e shihni ne baze te kushtetutes, gjuha shqipe ka qene zyrtare me Kushtetuten e vitit 1974, por tani nuk eshte zyrtare. Fatkeqesisht!

Lini Një Koment