Fshati i Kosovës që ‘fle’ mbi ujëra shërues, njerëz të shumtë e përdorin për sëmundje | VIDEO

Aty ku fillojnë vargmalet e Karadakut, buzë lumit morava gjendet fshati Nasalë, i cili i tëri fle mbi ujëra minerale, raporton tv dukagjini, përcjell Metro.


Ruzhdi Selimi, kryetar i fshatit thotë se ky ujë që gjendet në këtë fshat, dikur kishte shërbyer për shërimin e sëmundjeve të ndryshme.

Ai ka thënë se të shumë janë njerëzit që vijnë edhe prej fshatrave tjera, për të marrë ujë për shërimin e sëmundjeve të ndryshme si: gurët në idhëz, sëmundjet reumatike eti.

‘Fshati Nasalë është në ujërat minerale, me minerale janë edhe kodrat, këtu vijnë prej shumë fshatrave me marrë ujë për sëmundje të ndryshme reumatike, gurëve në idhëz, stomak etj’.

Ndërkohë, ky ujë shërues ka lidhjen me banjën e Kllokotit.

Ndryshe, nasalasit shquhen edhe si njerëz punëtorë dhe me tokë të pëlleshme në fushën e Anomravës dhe ata kryesisht merren me bujqësi dhe blegtori./Gazetametro.net

Lini Një Koment