Një në 10 burra dhe një në 12 gra janë të lidhur me varësinë e seksit

Rreth 10 për qind e meshkujve dhe shtatë për qind e grave luftojnë për të kontrolluar mendimet dhe nxitjet seksuale, zbulon një studim i ri.

Një jetë seksuale e shëndoshë ka treguar se ka përfitime për shëndetin dhe lumturinë, por kur seksi bëhet detyrim, ai mund të ndërhyjë në funksionimin e çdo ditë dhe të shkaktojë shqetësim për ata që duhet vazhdimisht të luftojnë.

Për më tepër, kjo është një çështje që mund të ndikojë në grupe të ndryshme – veçanërisht pakicat seksuale dhe racore – në mënyrë joproporcionale, duke sugjeruar se detyrimi seksual mund të jetë pjesë e pabarazive më të gjera shëndetësore, transmeton lajmi.net.

Qëndrimet amerikane ndaj seksit kanë pësuar një transformim në dekadat e fundit.

Në vitet 1970, shumica e burrave dhe grave në SHBA nuk e bënin seksin para martesës.

Tani, shumica janë në favor të seksit para martesës, seksi i rastësishëm është në rritje dhe shumë më i hapur ndaj idesë së çifteve dhe aktiviteteve të seksit të njëjtë.

Vuajtjet dhe dëmtimet që shoqërohen me vështirësi në kontrollimin e ndjenjave, nxitjeve dhe sjelljeve seksuale janë matur duke përdorur inventarin e Sjelljes Seksuale Kompulsive.

Tradicionalisht, seksi është parë si një sjellje mashkullore, ndërsa gratë priten të jenë modeste dhe më pak të interesuara për seksin – veçanërisht në SHBA, ku vlerat shoqërore u bazuan së pari në krishterimin puritanik.

Lini Një Koment