Qytetet më të dhunshme në botë, ku ndodhin vrasjet më të tmerrshme

Amerika Latine mban vendin e parë në raportim vjetor të hartuar nga OJQ-ja meksikane, Këshilli Qytetar për Sigurinë dhe Drejtësinë Penale, për qytetet më të dhunshme në botë.

Nga 50 qytete në këtë listë, 43 janë në Amerikën Latine, duke përfshirë 19 në Brazil, 8 në Meksikë dhe 7 në Venezuelë.

Motivi kryesor i akteve të dhunës është sërish trafiku i drogës, kontrolli i territorit nga bandat e narkotrafikut, destabiliteti politik dhe varfëria e përhapur në shkallë të gjerë.

11 – Belem – Brazil: Me 67.41 vrasje çdo 100 mijë banor

10 – Natal – Brazil: Me 69.56 vrasje çdo 100 mijë banorë

9 – Valencia – Venezuelë: Me 72.02 vrasje çdo 100 mijë banorë

8 – Ciudad Guayana – Venezuelë: Me 82.84 vrasje çdo 100 mijë banorë

7 – San Salvador – El Salvador: Me 83.39 vrasje çdo 100 mijë banorë

6 – Maturin – Venezuelë: Me 84.21 vrasje çdo 100 mijë banorë

5 – Ciudad Victoria – Meksikë: Me 84.67 vrasje çdo 100 mijë banorë

4 – Districo Central – Honduras: Me 85.09 vrasje çdo 100 mijë banorë

3 – San Pedro Sula – Honduras: Me 112.09 vrasje çdo 100 mijë banorë

2 – Acapulco- Meksikë: Me 113.24 vrasje çdo 100 mijë banorë

1 – Caracas – Venezuelë: Me 113.24 vrasje çdo 100 mijë banorë

 

Lini Një Koment