Rusia konfirmon mbështetjen ndaj Serbisë për çështjen me Kosovën

Rusia ka konfirmuar mbështetjen ndaj Serbisë në përpjekjet për zgjidhje me Kosovën.

Rusia do ta mbështesë çdo zgjidhje në lidhje me Kosovën e cila ka pajtimin e popullit serb dhe është në përputhje me kushtetutën e Serbisë dhe Rezolutën 1244 të Këshillit të Kombeve të Bashkuara.

Ky është përfundimi i dalë nga takimi i Ministrit të Inovacionit dhe Teknologjisë, Nenad Popoviq dhe presidentit të Këshillit për politikë të jashtme në Rusi, Konstantin Kosaçov.

Popoviq i ka shfaqur mirënjohje Rusisë dhe presidentit Vladimir Putin në mbështetjen e vazhdueshme të tij për ruajtjen e integritetit territorial dhe sovranitetit të Serbisë, shkruan “B92”, transmeton lajmi.net.

“I falënderohemi Rusisë për respektimin e të drejtës ndërkombëtare dhe qëndrimit të mbështetjes vetëm për zgjidhjet që Kosova të jetë në përputhje me ligjet e Republikës së Serbisë dhe Rezolutës 1244”, deklaroi Popoviq i cili shtoi se “vetëm një zgjidhje e tillë garanton ruajtjen e paqes dhe të ardhme ekonomike për serbët dhe shqiptarët në Kosovë”.

Kosaçov po ashtu ka theksuar se populli serb në Kosovë mund të mbështetet tek përkrahja e Rusisë.

“I porosis serbët në Kosovë se Rusia është me popullin serb dhe me Serbinë”, deklaroi ai, transmeton lajmi.net.

Popoviq dhe Kosaçov kanë biseduar edhe për format e ndihmës ekonomike për komunitetin serb në Kosovë si dhe për kthimin e serbëve në Kosovë.

Lini Një Koment