Volvo prezanton kamionin e parë të tij, i gjithi elektrik

185 kW Volvo FL Electric mund të udhëtojë deri në 300 kilometra, por kryesisht përdoret në qytete.

Prodhuesi suedez i automjeteve Volvo ka nisur kamionin e saj të parë të gjithin elektrik. Volvo FL Electric do të përdoret kryesisht për transportin në qytete ose në shërbim të grumbullimit të mbetjeve. “Me këtë model, ne u mundësojmë qytezave të zhvillimit të qëndrueshëm të përfitojnë nga transporti elektrikë”, tha presidenti i Volvo Trucks , Claes Nilsson në një njoftim për shtyp .

16-ton Volvo FL Electric ka një motor elektrik 185 kW (248 hp) dhe mund të mbajë dy deri në gjashtë bateri litium-jon . Kapaciteti i tyre varion nga 100 në 300 kWh. Ngarkimi në një stacion të shpejtë të ngarkimit duhet të zgjasë një deri në dy orë.

Lini Një Koment